Geroosterde portobello en wortel met tijm

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Bijgerecht, 2 tot 3 personen, voorbereiden 10 minuten, bereiden 30 minuten

Benodigdheden

250 gr / 4 medium portobello’s (of 2 of 3 grotere)
circa 250 gr wortelen (het liefst 4 medium winterwortelen, maar kleinere wortelen kan ook, al zijn die iets minder smaakvol)
2 el olijfolie extra vergine
1 el verse tijm of 1tl gedroogde tijm
zout en peper
eventueel verse peterselie om te garneren

Voorbereiden

De grill verhitten. De wortelen wassen of schrappen en schuin in plakken van circa 6 mm snijden. In een kom de plakken omschudden met de helft van de olie, de helft van de tijm en zout en peper. De wortelen in een ovenvaste schaal leggen (groot genoeg, zodat ze in één laag liggen).

Bereiden en serveren

De plakjes wortel 15 minuten onder de hete grill roosteren. Ondertussen de portobello’s eventueel schoonvegen en in iets dikkere plakken snijden. In dezelfde kom omschudden met de rest van de olijfolie en tijm en zout en peper. De wortelen na 15 minuten uit de oven halen, doorroeren en mengen met de plakken portobello. Nogmaals 10 tot 15 minuten onder een hete grill. Heet serveren, eventueel bestrooid met verse, gehakte peterselie.

Gesloten voor commentaar.