Portobello gevuld met brie en cranberrycompote

Soort gerecht, bereidingstijd

Voorgerecht of lunch, circa 25 minuten

Benodigdheden

4 portobello’s
175 gr brie
2 sjalotje
1 tn knoflook
1 el rozemarijn
4 el cranberrycompote
2 el boter
zout en versgemalen zwarte peper

Voorbereiden

Sjalotje en knoflook snipperen. Rozemarijn fijn snijden. De stelen uit de portobello’s breken, de hoeden eventueel lichtjes schoon borstelen. De brie in plakken snijden. 

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180°c. De boter in een koekenpan smelten en de portobello’s   1 minuut per kant bakken. De hoeden daarna in een ovenschaal schikken en bestrooien met zout en versgemalen peper. In de pan de sjalotjes zachtjes fruiten tot ze licht karamelliseren (5 tot 7 minuten). De knoflook toevoegen en nog 1 minuut mee fruiten. Mengsel van sjalotjes en knoflook over de 4 hoeden verdelen. De hoeden daarna rijkelijk vullen met de brie en bestrooien met de rozemarijn. 5 tot 10 minuten in de hete oven bakken tot de brie zacht is en de portobello’s gaar zijn.

Serveren

Direct uit de oven op elke portobello een eetlepel cranberrycompote leggen. Warm serveren, bijvoorbeeld met een salade.

Variatie

Natuurlijk kunt u ook een camembert of soortgelijke kaas gebruiken.
Gebruik kastanjechampignons in plaats van de portobello’s en serveer de gevulde kastanjechampignons als hapje.

 

Gesloten voor commentaar.