Portobello met geitenkaas en zongedroogde tomaat

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Voorgerecht, 4 personen (1 per persoon), circa 25 minuten

Benodigdheden

4 grote portobello’s (circa 10 cm)
200 gr zachte geitenkaas
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden (of 3 el verse kruiden)
2 el verse peterselie, fijngesneden
8 halfgedroogde zontomaatjes op olie (pot of versafdeling)
4 el room, olie of boter

Voorbereiden

De portobello’s met een stukje papier eventueel wat schoonwrijven, de stelen verwijderen. De portobello’s circa 15 minuten in een beetje olie of boter aan beide kanten op een zacht vuur bakken tot ze gaar zijn. Uit de pan halen en even omgekeerd laten uitlekken.

Bereiden en serveren

De grill aanzetten. De zontomaatjes fijnhakken. De geitenkaas in een kom verkruimelen en de peterselie en Italiaanse kruiden (of de fijngehakte kruiden), de zongedroogde tomaatjes en de room toevoegen. Roeren tot een smeuïg geheel.
Het kaasmengsel over de portobello’s verdelen.
De paddenstoelen circa 10 minuten onder de grill roosteren, tot de kaas een goudbruin kleurtje heeft.

Gesloten voor commentaar.