Portobello met verse runderworst

portobello gevuld met runderworstSoort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Vleesgerecht, 3 personen (2 stuks per persoon), circa 50 minuten

Benodigdheden

6 grote portobello’s (circa 10 cm)
250 gr verse runderworst
1 tn knoflook
4 el broodkruim
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 el verse (platte) peterselie
8 (half-)gedroogde zontomaatjes op olie (pot of versafdeling)
4 el geraspte Parmezaanse kaas
50 gr kaas (jong/belegen of kruiden)
1 ei
genoeg peper
olijfolie

Voorbereiden

De portobello’s met een stukje papier eventueel wat schoonwrijven, de stelen verwijderen. De portobello’s in een beetje olie of boter aan beide kanten op een zacht vuur bakken tot ze gaar zijn (circa 15 minuten). Uit de pan halen en even omgekeerd laten uitlekken.
De stelen fijnhakken. De knoflook snipperen. De peterselie fijnsnijden.
De zontomaatjes fijnhakken. De kaas in piepkleine blokjes snijden.

Bereiden en serveren

De oven voorverwarmen op 200°. De worst uit het vel knijpen en in een ruime kom met een vork loshalen. De fijngehakte stelen, gesnipperde knoflook, het broodkruim, de peterselie en Italiaanse kruiden, de zongedroogde tomaatjes, de Parmezaanse kaas en kaasblokjes en het ei voorzichtig door de worst mengen. Bestrooien met voldoende versgemalen peper. Het mengsel in 6 porties verdelen en voorzichtig in de portobello’s drukken. Besprenkelen met olijfolie. De paddenstoelen in circa 25 minuten boven in de hete oven bakken tot de vulling gaar is.

Serveren met aardappelen en een groente, of met een salade.

Gesloten voor commentaar.