Ragout van Kastanjechampignons en andere Paddenstoelen

Een klassieker en zo lekker! Een knapperig warm bakje met een geurige ragout van verse paddenstoelen. Liever alleen paddenstoelen? Het vlees dan vervangen door extra paddenstoelen. Ook lekker op een toast of in broodbakjes.

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Lunch-/Brunchgerecht, 5 personen, circa 40 minuten

Benodigdheden

25 gr roomboter
30 gr bloem
600 ml Paddenstoelenbouillon ‘Funghi Porcini’
verse tijm, paar takjes
verse peterselie, paar takjes
½ laurierblaadje
½ ui
1 worteltje
scheut witte wijn (droog)
250 gram kastanjechampignons en/of andere paddenstoelen
Roomboter om in te bakken
200 gram gaar en in blokjes gesneden vlees
bijvoorbeeld kalfsvlees, kip, fricandeau of ham
(eventueel te vervangen door extra paddenstoelen)
versgemalen peper, zout, verse tijm en peterselie
5 of 6 pasteibakjes

Voorbereiden

– paddenstoelenbouillon maken en laten afkoelen
– ui en wortel snipperen

Bereiden en serveren

– in een pan 25 gram roomboter langzaam smelten
– in de boter de gesnipperde wortel, ui in stukjes en tijm kort fruiten
– bloem toevoegen en even kort laten garen
– bouillon en wijn toevoegen en aan de kook brengen
– laurierblad en peterselie toevoegen en 15 minuten laten pruttelen
– ondertussen de paddenstoelen (evt) schoon borstelen en in grove stukken snijden
– de paddenstoelen kort in wat roomboter bakken
– ragout zeven en mengen met de gebakken paddenstoelen en het vlees
– op smaak maken met versgemalen peper, zout, verse tijm en peterselie
– ragoutbakjes in de oven verwarmen en de warme bakjes vullen met de ragout

Gesloten voor commentaar.