Salade portobello pesto

Soort gerecht, aantal personen

Voorgerecht voor 4 personen of licht hoofdgerecht voor 2 personen

Benodigdheden

Voor de gemarineerde portobello’s:

4 portobello’s
3 el groene pesto basilicum
3 tl gembersiroop of honing
wat citroensap of limoensap
zout en peper
olijfolie

Voor de dressing:

2 el olijfolie
1 tl rode wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl gembersiroop of honing
zout en peper

Voor de salade:

eikenbladsla gemengd met veldsla en/of rucola, of een andere mooie slasoort
circa 50 gr brie, milde feta of een lichte kruiden- of geitenkaas, in kleine blokjes
handvol witte druiven, gehalveerd en ontpit
paar eetlepels pijnboompitten
paar eetlepels walnoten (kan ook zonder)

Erbij:

stevig brood

Voorbereiden

De portobello voorzichtig schoonvegen en in dikke plakken snijden.
Een marinade maken van de pesto en gembersiroop (of honing), peper, zout, citroensap en een el water. De plakken portobello hiermee insmeren en 30 minuten laten staan.
De pijnboompitten in een koekenpan roosteren en bewaren.

Bereiden en serveren

De salade maken door alle ingrediënten voorzichtig te mengen. De dressing maken en over de salade druppelen.
De plakken gemarineerde portobello in wat olijfolie zacht bakken, wat laten afkoelen en over de salade verdelen. Serveren met het brood.

Gesloten voor commentaar.