Knapperige Bruschetta met Paddenstoelen en Mozzarella

Verrassend eenvoudig om te maken en vol van smaak. Heerlijk als lunchgerecht, voorgerecht of bij de borrel. 

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Lunchgerecht (2 personen) of voorgerecht (4 personen) of hapje bij een glas wijn
(8 personen), voorbereiden 20 min, bereiden 10 min

Benodigdheden

8 stevige sneetjes ciabattabrood
olijfolie
200 gr gemengde paddenstoelen
1 grote teen knoflook
1 theel gedroogde oregano
1 eetl  balsamicoazijn (of wijnazijn)
1 eetl peterselie, vers
1 bol mozzarella (uitlekgewicht 125 gr)
versgemalen zout en peper

Voorbereiden

Warm de oven voor op 180°c. Snijd het ciabattabrood in 8 robuuste stukken. Bestrijk de stukken brood aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een stuk bakpapier op het ovenrooster. Bak ongeveer 10 minuten in de hete oven, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven. Controleer de paddenstoelen op onregelmatigheden en snijd ze in grove stukken. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in 8 plakken. Bewaar alles.  

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 8 minuten tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de knoflook in piepkleine stukjes en hak de peterselie fijn.  Leg de bruschetta op een mooi bord en leg de plakken mozzarella erop. Voeg kort voor het einde van de baktijd de fijngesneden knoflook en gedroogde oregano bij de paddenstoelen en bak nog 1 minuut. Bedruppel de paddenstoelen aan het einde van de baktijd met de azijn en warm nog even door. Verdeel de warme paddenstoelen over de bruschetta en bestrooi met versgemalen peper en zout en de fijngesneden peterselie.
Serveer direct.   

 

( naar een recept uit het magazine Boodschappen )

Gesloten voor commentaar.