Gemarineerde champignons met balsamicoazijn en tijm

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Tapas, 4 personen, circa 20 minuten

Benodigdheden

250 gr kleine kastanjechampignons
2 tn knoflook
12 zwarte olijven zonder pit
3 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
4 takjes tijm
zout en peper

Voorbereiden

Kastanjechampignons met een stukje papier eventueel wat schoonwrijven, grotere exemplaren halveren.
Olijven in stukken snijden. Tijmblaadjes van de takjes halen. Knoflook fijnhakken.

Bereiden en serveren

Kastanjechampignons 2 minuten koken in ruim water. Laten uitlekken en in een lage schaal mengen met de knoflook en olijven. Een mengsel maken van de balsamicoazijn, olijfolie, tijmblaadjes en zout en peper. Dit door de champignons scheppen.
De champignons tenminste 6 uur in de koelkast zetten en af en toe omscheppen. Als u de champignons wat langer laat staan, wordt de smaak nog intenser.

Gesloten voor commentaar.