Knolselderijsoep met Nameko (Japanse Bundelzwam)

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Lunchgerecht of voorgerecht, 4 personen, circa 20 minuten en 30 minuten kooktijd

Benodigdheden

300 gr knolselderij
750 ml kippenbouillon (bijv van een tablet, vooraf maken)
1 ui
40 gr roomboter
100 gr crème fraiche
100 gr Nameko (Japanse bundelzwam), paddenstoeltjes heel laten
1 el sojasaus (bv van Kikkoman)
verse peterselie, fijngehakt
versgemalen peper en zout

Voorbereiden

De ui snipperen. De knolselderij in plakken en daarna in kleine blokjes snijden.
25 gr roomboter in een ruime soeppan smelten en de ui fruiten tot die glazig is
(niet bruin bakken). Knolselderij toevoegen en al omscheppend 2-3 minuten bakken.
De creme fraiche erdoor roeren. Daarna de bouillon erbij schenken. De soep met de deksel op de pan aan de kook brengen. Ongeveer 30 minuten op laag vuur zachtjes koken. De soep daarna pureren met een staafmixer of in een keukenmachine tot die helemaal glad is. Proeven en op smaak brengen met versgemalen peper en (eventueel) zout.

Bereiden en serveren

De rest van de boter in een koekenpan verhitten. Hierin de Nameko ongeveer 3 minuten bakken. De paddenstoeltjes moeten nog wat knapperig blijven. In de laatste minuut de sojasaus toevoegen en nog even husselen. De soep in mooie borden scheppen en in het midden een mooi ‘eilandje’ van de gebakken Nameko maken. Bestrooien met de fijngehakte peterselie en meteen serveren. Lekker met versgebakken stokbrood.

Liever vegetarisch? Vervang de kippenbouillon dan gerust door onze paddenstoelenbouillon!

( naar een recept van De Flexitarier )

Gesloten voor commentaar.