Mini-quiches met paddenstoelen en verse spinazie

Robuuste mini-quiches uit de muffinvorm. Heerlijk met verse spinazie en zachte kaas

Soort gerecht, bereidingstijd

lunchgerecht/buffetgerecht, 12 stuks, (muffinvorm 7 cm)

Benodigheden

7 plakjes bladerdeeg, 300 gr gemengde paddenstoelen (paddenstoelenmelange),
200-300 gr verse spinazie, 1 sjalotje, 1 tn knoflook, boter, olijfolie, paneermeel,
2 eieren, 1½ dl room, 150 gr geraspte kaas, type ‘mozzarella’, of 1 mozzarellakaasje
in piepkleine blokjes, zout, versgemalen peper 

Voorbereiden

De paddenstoelen kort schoonvegen met een borsteltje of keukenpapier en in gelijke stukjes snijden. De sjalot en knoflook snipperen. In een koekenpan
1 el boter verwarmen en sjalot en knoflook kort fruiten. Daarna het vuur omhoog zetten en de paddenstoelen op hoog vuur bakken tot ze goudbruin zijn en het vocht verdampt is (reken op 5 à 6 minuten). 
Bestrooien met zout en versgemalen peper en laten afkoelen. De spinazie in een hete pan laten slinken en laten uitlekken. Laten afkoelen.

Bereiden

De oven voorverwarmen op 200°c. De muffinvorm goed invetten met boter. Met een glas uit het bladerdeeg 12 rondjes steken en die op de  bodem van de vormpjes leggen. Het deeg even inprikken met een vork. De rest van het deeg in repen snijden en daarmee de rand van de vormpjes bekleden. In elk vormpje wat paneermeel strooien. De paddenstoelen en spinazie gelijkmatig over de vormpjes verdelen. De eieren los roeren met de room en kruiden met zout en peper. Dit mengsel over de vormpjes verdelen. De kaas gelijkmatig over de vormpjes verdelen. In een hete oven bakken. Worden de mini-quiches te bruin, dan de temperatuur verlagen naar 180°c.

Gesloten voor commentaar.