Penne met courgette, portobello en Parmezaanse kaas

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Hoofdgerecht , 2 personen, circa 30 minuten

Benodigdheden

200 gr penne (Italiaanse pasta)
2 tot 3 el olijfolie
1 courgette
2 portobello’s
125 gr magere spekblokjes
50 gr Parmezaanse kaas in hele dunne plakjes
2 el verse pesto
versgemalen zwarte peper
verse basilicum (zonder kan ook)
grillpan of barbecue

Voorbereiden

De portobello’s met een stukje papier eventueel wat schoonwrijven en in plakken van ongeveer 1 cm snijden. De courgette in schuine plakken van ongeveer 1 cm snijden.

Bereiden en serveren

De pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. De olijfolie in de grillpan verhitten (of de barbecue gereedmaken). De plakken portobello en courgette circa 10 minuten aan beide kanten grillen, tot ze wat zacht zijn. Warm houden.
Een koekenpan verhitten en de spekblokjes knapperig bakken.
De pasta afgieten en voorzichtig mengen met de spekblokjes en verse pesto. Beleggen met de gegrilde groente en wat versgemalen peper gebruiken. Bestrooien met de plakjes Parmezaanse kaas en de verse basilicum.
Eventueel nog wat extra olijfolie over de pasta druppelen.

Gesloten voor commentaar.