Ragout van Paddenstoelen

Een klassieker en zo lekker! Een knapperig warm bakje met een geurige ragout van verse paddenstoelen. Liever alleen paddenstoelen? Het vlees dan vervangen door extra paddenstoelen. Ook lekker op een toast of in broodbakjes.

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Lunch-/Brunchgerecht, 5 personen, circa 40 minuten

Benodigdheden

25 gr roomboter
40 gr bloem
600 ml Paddenstoelenbouillon ‘Funghi Porcini’
verse tijm, paar takjes
verse peterselie, paar takjes
½ laurierblaadje
½ ui
1 worteltje
scheut witte wijn (droog)
300 gram Paddenstoelen-melange
Roomboter om in te bakken
200 gram gaar en in blokjes gesneden vlees
bijvoorbeeld kalfsvlees, kip, fricandeau of ham
(eventueel te vervangen door extra paddenstoelen)
versgemalen peper, zout, verse peterselie
5 of 6 pasteibakjes

Voorbereiden

– paddenstoelenbouillon maken en laten afkoelen
– ui en wortel snipperen

Bereiden en serveren

– in een pan 25 gram roomboter langzaam smelten
– in de boter de gesnipperde wortel, ui in stukjes en tijm kort fruiten
– bloem toevoegen en even kort laten garen
– bouillon en wijn toevoegen en aan de kook brengen
– laurierblad en peterselie toevoegen en 15 minuten laten pruttelen
– ondertussen de paddenstoelen (eventueel) schoon borstelen en
in grove stukken snijden
– de paddenstoelen kort in wat roomboter bakken
– ragout zeven en mengen met de gebakken paddenstoelen en het vlees
(als de ragout te dik is verdunnen met wat bouillon of room)
– op smaak maken met versgemalen peper, zout en verse peterselie
– ragoutbakjes in de oven verwarmen en de warme bakjes vullen met de ragout
(ook lekker in een uitgehold hard broodje)

Gesloten voor commentaar.