Rosbief met Paddenstoelensalade en Kaas

Vol van smaak en boordevol heerlijke ingrediënten. Geniet van dit gerecht met wat sneetjes geroosterd brood of crostini.

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Voorgerecht, 4 personen, ca 35 minuten

Benodigdheden

250 gr Paddenstoelenmelange (bv kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen)
250 gr rosbief
1 lente-ui
4 el olijfolie
1 el notenolie
120 gr oude kaas
30 gr walnoten
50 gr gemengde sla (bv met rucola)
versgemalen peper

Voorbereiden

  • paddenstoelen in reepjes snijden
  • lente-uit in smalle ringetjes snijden
  • noten grof hakken
  • kaas dun schaven

Bereiden en serveren

  • in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten en de paddenstoelen 2-3 minuten roerbakken. Op een bord schudden
  • de rosbief over 4 grote borden verdelen en bestrooien met de lente-ui
  • de rest van de olijfolie mengen met de notenolie en wat versgemalen peper.
  • dit over de lauwwarme paddenstoelen sprenkelen en de paddenstoelen luchtig door de sla mengen
  • in het midden van elk bord een bergje sla met paddenstoelen leggen
  • de kaas en noten over de rosbief verdelen en het geheel bestrooien met wat extra versgemalen peper

Naar een Recept uit Boodschappen 12-2017

Gesloten voor commentaar.