Soort gerecht, aantal personen
Voorgerecht voor 4 personen of licht hoofdgerecht voor 2 personen
Benodigdheden
Voor de gemarineerde paddenstoelen:
400 gram gemengde paddenstoelen (paddenstoelenmelange)
3 el groene pesto basilicum
3 tl gembersiroop of honing
wat citroensap of limoensap
zout en peper
olijfolie
Voor de dressing:
2 el olijfolie
1 tl rode wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl gembersiroop of honing
zout en peper
Voor de salade:
Eikenbladsla gemengd met veldsla en/of rucola, of een andere mooie slasoort
circa 50 gr brie, milde feta of een lichte kruiden- of geitenkaas, in kleine blokjes
Handvol witte druiven, gehalveerd en ontpit
paar eetlepels pijnboompitten
paar eetlepels walnoten (kan ook zonder)
Erbij:
stevig brood
Voorbereiden
De paddenstoelen controleren en eventueel voorzichtig schoonvegen. Grote exemplaren in stukken snijden. Een marinade maken van de pesto en gembersiroop (of honing), peper, zout, citroensap en een el water. De paddenstoelen hiermee mengen en 30 minuten laten staan. De pijnboompitten in een koekenpan roosteren en bewaren.
Bereiden en serveren
De salade maken door alle ingrediƫnten voorzichtig te mengen. De dressing maken en over de salade druppelen. De gemarineerde paddenstoelen in wat olijfolie zacht bakken, een beetje laten afkoelen en over de salade verdelen. Serveren met het brood.