Spaghetti met Paddenstoelen en Salieboter

Soort gerecht, aantal personen, bereidingstijd

Lunchgerecht of hoofdgerecht (eventueel met vlees en/of salade),
2 personen, ca 20 minuten

Benodigdheden

250 g gemengde paddenstoelen
175 g spaghetti
60 g roomboter
1 el citroensap
1 el verse salie
versgemalen peper, zout
geraspte oude of Parmezaanse kaas.

Bereiden en serveren

Paddenstoelen eventueel lichtjes schoonvegen. De paddenstoelen in grote stukken snijden of scheuren, kleine exemplaren heel laten. Twee borden voorverwarmen.
In een pan met ruim water de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken. Ondertussen in een ruime lage pan de helft van de boter smelten.
De blaadjes salie in kleine stukjes scheuren en ze daarbij tussen twee vingers wrijven, zodat ze hun aroma afgeven. 2/3 van de salie kort smoren in de boter (niet bakken). Het vuur ietsjes hoger zetten en de paddenstoelen toevoegen en ca 4 minuten omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Het vuur uit zetten en onmiddellijk de rest van de boter, het citroensap en de rest van de salie toevoegen. Alles goed husselen. Op smaak brengen met zout en peper. Meteen daarna de gare spaghetti bij het paddenstoelenmengsel scheppen en met twee vorken goed mengen. Verdelen over 2 borden en bestrooien met de geraspte kaas. Direct serveren, bijvoorbeeld met stokbrood.

Heerlijk als lunch of lichte maaltijd. Combineer dit gerecht voor het diner met bijvoorbeeld varkenshaasmedaillons, lamskoteletjes of kalfslapjes en/of serveer het met een groene salade.

Gesloten voor commentaar.