Biologisch geteeld – SKAL certificering voor onze Maitake, Eryngii, Shiitake, Oesterzwammen en Nameko

Paddenstoelen-liefhebbers weten dat wij verschillende bijzondere paddenstoelensoorten kweken op ons bedrijf. Naast Oesterzwammen en Shiitake hebben we ook Koningsoesterzwammmen (Eryngii), Bundelzwammen (Nameko) en Eikhaas (Maitake) in ons assortiment. De teelt van al deze paddenstoelensoorten op ons bedrijf is SKAL-gecertificeerd. Het zijn dus biologische paddenstoelen. Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke voorschriften voldoet. De overheid bepaalt hiervoor de regels en controle hierop vindt plaats door de onafhankelijke instantie SKAL. Als alles klopt krijgen de paddenstoelen het BIO-keurmerk. Een goede zaak voor mens en milieu.

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , , , , , ,

Omroep Brabant ‘Lekker van Streek’ met Paddenstoelen uit Berghem

n maart 2020 (net voor alle maatregelen vanwege de corona-crisis) gaat tv-chef Danny Jansen van het tv-programma ‘Lekker van Streek’ op zoek naar de allerlekkerste paddenstoelen op onze paddenstoelenkwekerij. Hij maakt daarmee een heerlijke paddenstoelenragout met gebakken eryngii. Bekijk de hele uitzending van Omroep Brabant hier

TV-chef Danny Jansen is verrast bij het zien van de maitake (eikhaas) op ons bedrijf

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , , , , , , ,

BinnensteBuiten

In maart 2018 was Alain Caron, Chefkok bij het NPO2 programma BinnensteBuiten, op bezoek om een kijkje te nemen op onze kwekerij en een herrlijke Portobello te maken in de keuken van het Paddenstoelenhuis. U kunt het programma hier terugkijken

Geplaatst in Algemeen nieuws, culinair Getagged , , , , , , , , , , , ,

We maken paddenstoelen met Milieukeur!

Sinds kort heeft ons hele assortiment paddenstoelen het Milieukeur keurmerk. Milieukeur is de bevestiging van de duurzame manier waarop we als bedrijf werken.
Dus u koopt voortaan niet alleen de allerlekkerste paddenstoelen, maar weet nu ook zeker dat die op een duurzame manier zijn geteeld!

Gezond product en een gezonde omgeving
Onze klanten kopen niet zomaar onze paddenstoelen. Restaurants, speciaalzaken, supermarkten, foodservice, cateraars en alle mensen die paddenstoelen kopen bij onze automaat: ze kiezen voor een vers, gezond en lokaal product met een eerlijk verhaal. Wij vinden dat Mileukeur goed aansluit bij dat bewustzijn. Het bewijst dat we werken aan een gezond product én een gezonde omgeving.

Print

Dit kunnen we u vertellen over Milieukeur
Het Milieukeur keurmerk heeft betrekking op de héle levenscyclus van de paddenstoelen en heeft een brede benadering van duurzaamheid rondom een aantal thema’s. Milieu is het belangrijkste aandachtspunt. Het keurmerk stelt bijvoorbeeld eisen aan grondstoffen, afvalverwerking, verpakkingsmaterialen, voedselveiligheid en productkwaliteit. Maar er zijn bijvoorbeeld ook criteria voor werkomstandigheden, gezonde gewassen, watergebruik en schoon water en biodiversiteit om ons bedrijf.

Meer informatie? 
Voor meer informatie over Milieukeur of onze paddenstoelen met Milieukeur kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , , , , , ,

Proefkeuken

Hoe maak Naamloos4je soep? Nou ja eigenlijk..
Hoe maak je poedersoep?
Men neme twee handige jongens, ossenstaart, zetmeel, gistextract én paddenstoelen!
Pieter van het Zapp-jeugdprogramma
‘De Proefkeuken’ was bij ons te gast
om te filmen hoe paddenstoelen groeien.
Daarna drNaamloos7ogen, fijnmalen, schudden en genieten. Natuurlijk allemaal op hun eigen onnavolgbare manier!
Wij zijn fan van de Proefkeuken!

Bekijk het hele programma hier:    Naamloos6

http://www.npo.nl/de-proefkeuken/01-05-2016/VPWON_1250527

Naamloos9 Naamloos12

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , ,

Bijna 20 jaar Paddenstoelen in Berghem

portabella-italiana (2)Inmiddels is het alweer bijna 20 jaar geleden dat wij onze Paddenstoelenkwekerij gebouwd hebben hier in Berghem, aan de rand van de stad Oss.
Toen we hier kwamen was er alleen de kale polder.
Op 1 mei 1995 konden we de eerste paddenstoelen oogsten.

Gestart met de missie onze paddenstoelen een vast onderdeel te maken van het menu van elk huishouden hier in de regio, werken we nog steeds hard om de allerbeste en allerlekkerste paddenstoelen te maken.
Ons assortiment is door de jaren heen flink gegroeid.
En ondertussen heeft ook onze automaat zijn intrede gedaan. Vanaf dat moment kunnen we u elke dag verse paddenstoelen aanbieden van ons eigen bedrijf.
Gelukkig is het vaak druk bij de automaat en krijgen we veel positieve feedback.
We zien en horen ook dat mensen zich meer bewust zijn van wat zij eten.
Op zoek zijn naar een gezond product, maar wel met smaak en liefst van een bedrijf uit hun eigen omgeving. Steeds vaker ook komt de vraag of mensen een bezoek kunnen brengen aan ons bedrijf. Mensen zijn benieuwd naar wie wij zijn en wat we doen.
En dat vinden we fijn. Er zijn projecten in het onderwijs, in de landbouw en in de stad waar we mensen deelgenoot kunnen maken van hoe we onze paddenstoelen maken.
En eind 2012 openen we Het Paddenstoelenhuis. Vanaf dat moment zetten we de deuren helemaal open en betrekken bezoekers op een gastvrije en belevende manier
bij ons bedrijf en onze liefde voor paddenstoelen. We organiseren kookworkshops, klassebezoeken, rondleidingen en proeverijen. Maar er zijn ondertussen ook nieuwe producten ontwikkeld, veel klanten op bezoek geweest, nieuwe contacten gelegd met het onderwijs en bedrijfsleven en zelfs gedichten gemaakt over paddenstoelen!
Vanuit Het Paddenstoelenhuis kunnen we ook een nog actievere rol vervullen in projecten binnen onze stad en streek, het onderwijs en de landbouw.
Zo kunnen we een bijdrage leveren aan onze omgeving.
En dat vinden we belangrijk!

Na bijna 20 jaar mag je natuurlijk best even achterom kijken en trots zijn op wat we samen allemaal bereikt hebben. Maar we kijken toch het liefst vooruit. Met nieuwe projecten, nieuwe producten, nieuwe ideeën. En natuurlijk met heel veel plezier.

 

IMG_0098      fonkeling (27)

Het Paddenstoelenhuis René van de Vorle      IMG_1520

Geplaatst in Algemeen nieuws

Trots op nominatie ‘Veelbelovend Ondernemer(s) van het jaar’

Het Business Gala Oss 2015 had een leuke verrassing voor ons in petto: We zijn met Het Paddenstoelenhuis genomineerd voor ‘Veelbelovend Ondernemer(s) 2015′. We zijn natuurlijk trots op de nominatie en heel blij met de waardering. Tijdens het Business Gala 2015 op 14 maart is de bekendmaking.image-4739498

Geplaatst in Algemeen nieuws

Lekker koken met onze Paddenstoelen

paddenstoelen'kaviaar'

Zoekt u nog een leuke kookworkshop in de omgeving van Oss? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In Het Paddenstoelenhuis organiseren wij thema-kookworkshops Paddenstoelen met heerlijke paddenstoelen van ons eigen bedrijf. Deelnemers plukken zelf de paddenstoelen die ze daarna onder leiding van onze chef-kok verwerken tot de heerlijkste gerechten. Gezellig, leerzaam en lekker. Interesse? Kijk op de website van Het Paddenstoelenhuis wanneer wij onze volgende kookworkshop organiseren. Ook leuk voor uw eigen gezelschap vanaf 10 personen.

Geplaatst in Activiteiten, culinair

Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle ‘Fair Produce’ gecertificeerd.

In november 2013 is Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle ‘Fair Produce’gecertificeerd.
Kent u het keurmerk Fair Produce?

logo-fair-produce

Het keurmerk Fair Produce garandeert dat de werknemers die hebben meegewerkt aan het verse product dat een gecertificeerd bedrijf maakt, fair zijn behandeld. Dat wil zeggen: zijn betaald met een eerlijk loon volgens de Nederlandse wet- en regelgeving, beschikken over goede huisvesting en werken onder goede arbeidsomstandigheden.
Bedrijven in de champignonsector die het keurmerk Fair Produce mogen voeren, voldoen zelfs aan eisen die hoger zijn dan de wettelijke eisen. Daarmee maken ze een statement dat zij veel waarde hechten aan een sociaal personeelsbeleid.

Meer informatie is te vinden op de website van Fair Produce

Geplaatst in Algemeen nieuws

Facebook

Vanaf januari zijn wij ook op Facebook te vinden. Zowel de Paddenstoelenkwekerij als Het Paddenstoelenhuis hebben een eigen pagina. Bent u ook Facebook-fan? Natuurlijk vinden we het leuk als u ons pagina zou ‘liken’. Dan houden we u vanzelf
op de hoogte van het nieuws op ons bedrijf.

 

 

Geplaatst in Activiteiten