Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle en Het Paddenstoelenhuis stoppen.

Berghem, augustus 2023

Beste klanten, lieve allemaal,

Het is met pijn in ons hart dat we jullie het nieuws brengen dat wij stoppen met onze paddenstoelenkwekerij.

In 1995 zijn we hier in Berghem ons bedrijf gestart en we hebben met veel liefde en passie onze paddenstoelenkwekerij opgebouwd, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een aantal jaar geleden hebben we met succes de switch gemaakt naar de teelt van bijzondere paddenstoelensoorten, zoals de maitake. Een markt met veel mogelijkheden en kansen. Tegelijkertijd is bij ons het besef gegroeid dat ons familiebedrijf voor een succesvolle toekomst nog verder zal moeten groeien. En met dat besef kwam uiteindelijk ook het besluit dat wij zélf die grote stap niet meer gaan zetten. Dat betekent dat we gaan stoppen met onze kwekerij.

De paddenstoelen dag in dag uit, de vele bijzondere momenten, de lieve en trouwe klanten, de bedrijven en mensen waarmee we samenwerken, de warme interesse van bezoekers, de lieve mensen die hier werken en gewerkt hebben, we gaan het straks natuurlijk allemaal ontzettend missen. Maar we kijken met liefde terug. En hoewel dit het einde markeert van een hoofdstuk, is het niet het einde van ons verhaal. Wij gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging!

We willen iedereen bij deze graag bedanken. Ons bedrijf kon alleen groeien dankzij jullie hulp, betrokkenheid, vertrouwen en positieve energie!  

De verkoop bij onze automaat stopt. Een aantal van onze activiteiten loopt achter de schermen nog even door. Vanaf dit moment nemen we geen nieuwe boekingen meer aan voor Het Paddenstoelenhuis.

Voor nu sluiten we af met een dank je wel en tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Familie van de Vorle

Geplaatst in Algemeen nieuws

Van de Vorle Paddenstoelenkwekerij gaat verder als specialist in bijzondere paddenstoelen

Vanaf 1 maart 2022 stopt Van de Vorle Paddenstoelenkwekerij met de teelt van kastanjechampignons en portabella’s. ‘We maken plaats voor nieuwe bijzondere paddenstoelensoorten. Alle soorten hebben het SKAL-keurmerk, dus we hebben straks ook een volledig biologische teelt.’ De versautomaat bij de kwekerij blijft, maar het assortiment verandert.

‘Al sinds 2019 leggen we ons toe op de teelt van nieuwe bijzonder paddenstoelensoorten, zoals Maitake en Nameko (bundelzwam). Ondertussen hebben we zoveel ervaring opgedaan dat we de teelt van deze soorten binnenkort flink gaan uitbreiden.
We zijn klaar voor de volgende stap. Dat betekent dat we rond 1 maart de laatste kastanjechampignons en portabella’s zullen oogsten, om plaats te maken voor andere paddenstoelen. En de teelt van deze nieuwe bijzondere soorten is biologisch.
Een mooie stap op weg naar een echt duurzame toekomst.’

De versautomaat bij de kwekerij blijft. ‘Klanten kunnen nog steeds 7 dagen per week bij ons terecht voor echt verse paddenstoelen’. Maar de kastanjechampignons en portabella’s verdwijnen. In plaats daarvan komen andere soorten paddenstoelen.
‘En het assortiment aan paddenstoelen zal groeien omdat we in 2022 meer proeven gaan doen met nieuwe soorten en substraat.’ 

‘In 2022 hopen we ook weer gasten te kunnen ontvangen in het Paddenstoelenhuis voor een rondleiding, proeverij of workshop.’ Door alle regels rondom Covid-19 zijn de deuren een tijd lang dicht geweest. ‘Hopelijk kunnen gasten straks met eigen ogen zien hoe de nieuwe teelt er uit ziet’.

Geplaatst in Algemeen nieuws

Biologisch geteeld – SKAL certificering voor onze Maitake, Eryngii, Shiitake, Oesterzwammen en Nameko

Paddenstoelen-liefhebbers weten dat wij verschillende bijzondere paddenstoelensoorten kweken op ons bedrijf. Naast Oesterzwammen en Shiitake hebben we ook Koningsoesterzwammmen (Eryngii), Bundelzwammen (Nameko) en Eikhaas (Maitake) in ons assortiment. De teelt van al deze paddenstoelensoorten op ons bedrijf is SKAL-gecertificeerd. Het zijn dus biologische paddenstoelen. Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke voorschriften voldoet. De overheid bepaalt hiervoor de regels en controle hierop vindt plaats door de onafhankelijke instantie SKAL. Als alles klopt krijgen de paddenstoelen het BIO-keurmerk. Een goede zaak voor mens en milieu.

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , , , , , ,

Omroep Brabant ‘Lekker van Streek’ met Paddenstoelen uit Berghem

n maart 2020 (net voor alle maatregelen vanwege de corona-crisis) gaat tv-chef Danny Jansen van het tv-programma ‘Lekker van Streek’ op zoek naar de allerlekkerste paddenstoelen op onze paddenstoelenkwekerij. Hij maakt daarmee een heerlijke paddenstoelenragout met gebakken eryngii. Bekijk de hele uitzending van Omroep Brabant hier

TV-chef Danny Jansen is verrast bij het zien van de maitake (eikhaas) op ons bedrijf

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , , , , , , ,

BinnensteBuiten

In maart 2018 was Alain Caron, Chefkok bij het NPO2 programma BinnensteBuiten, op bezoek om een kijkje te nemen op onze kwekerij en een herrlijke Portobello te maken in de keuken van het Paddenstoelenhuis. U kunt het programma hier terugkijken

Geplaatst in Algemeen nieuws, culinair Getagged , , , , , , , , , , , ,

We maken paddenstoelen met Milieukeur!

Sinds kort heeft ons hele assortiment paddenstoelen het Milieukeur keurmerk. Milieukeur is de bevestiging van de duurzame manier waarop we als bedrijf werken.
Dus u koopt voortaan niet alleen de allerlekkerste paddenstoelen, maar weet nu ook zeker dat die op een duurzame manier zijn geteeld!

Gezond product en een gezonde omgeving
Onze klanten kopen niet zomaar onze paddenstoelen. Restaurants, speciaalzaken, supermarkten, foodservice, cateraars en alle mensen die paddenstoelen kopen bij onze automaat: ze kiezen voor een vers, gezond en lokaal product met een eerlijk verhaal. Wij vinden dat Mileukeur goed aansluit bij dat bewustzijn. Het bewijst dat we werken aan een gezond product én een gezonde omgeving.

Print

Dit kunnen we u vertellen over Milieukeur
Het Milieukeur keurmerk heeft betrekking op de héle levenscyclus van de paddenstoelen en heeft een brede benadering van duurzaamheid rondom een aantal thema’s. Milieu is het belangrijkste aandachtspunt. Het keurmerk stelt bijvoorbeeld eisen aan grondstoffen, afvalverwerking, verpakkingsmaterialen, voedselveiligheid en productkwaliteit. Maar er zijn bijvoorbeeld ook criteria voor werkomstandigheden, gezonde gewassen, watergebruik en schoon water en biodiversiteit om ons bedrijf.

Meer informatie? 
Voor meer informatie over Milieukeur of onze paddenstoelen met Milieukeur kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , , , , , ,

Proefkeuken

Hoe maak Naamloos4je soep? Nou ja eigenlijk..
Hoe maak je poedersoep?
Men neme twee handige jongens, ossenstaart, zetmeel, gistextract én paddenstoelen!
Pieter van het Zapp-jeugdprogramma
‘De Proefkeuken’ was bij ons te gast
om te filmen hoe paddenstoelen groeien.
Daarna drNaamloos7ogen, fijnmalen, schudden en genieten. Natuurlijk allemaal op hun eigen onnavolgbare manier!
Wij zijn fan van de Proefkeuken!

Bekijk het hele programma hier:    Naamloos6

http://www.npo.nl/de-proefkeuken/01-05-2016/VPWON_1250527

Naamloos9 Naamloos12

Geplaatst in Algemeen nieuws Getagged , , , ,

Bijna 20 jaar Paddenstoelen in Berghem

portabella-italiana (2)Inmiddels is het alweer bijna 20 jaar geleden dat wij onze Paddenstoelenkwekerij gebouwd hebben hier in Berghem, aan de rand van de stad Oss.
Toen we hier kwamen was er alleen de kale polder.
Op 1 mei 1995 konden we de eerste paddenstoelen oogsten.

Gestart met de missie onze paddenstoelen een vast onderdeel te maken van het menu van elk huishouden hier in de regio, werken we nog steeds hard om de allerbeste en allerlekkerste paddenstoelen te maken.
Ons assortiment is door de jaren heen flink gegroeid.
En ondertussen heeft ook onze automaat zijn intrede gedaan. Vanaf dat moment kunnen we u elke dag verse paddenstoelen aanbieden van ons eigen bedrijf.
Gelukkig is het vaak druk bij de automaat en krijgen we veel positieve feedback.
We zien en horen ook dat mensen zich meer bewust zijn van wat zij eten.
Op zoek zijn naar een gezond product, maar wel met smaak en liefst van een bedrijf uit hun eigen omgeving. Steeds vaker ook komt de vraag of mensen een bezoek kunnen brengen aan ons bedrijf. Mensen zijn benieuwd naar wie wij zijn en wat we doen.
En dat vinden we fijn. Er zijn projecten in het onderwijs, in de landbouw en in de stad waar we mensen deelgenoot kunnen maken van hoe we onze paddenstoelen maken.
En eind 2012 openen we Het Paddenstoelenhuis. Vanaf dat moment zetten we de deuren helemaal open en betrekken bezoekers op een gastvrije en belevende manier
bij ons bedrijf en onze liefde voor paddenstoelen. We organiseren kookworkshops, klassebezoeken, rondleidingen en proeverijen. Maar er zijn ondertussen ook nieuwe producten ontwikkeld, veel klanten op bezoek geweest, nieuwe contacten gelegd met het onderwijs en bedrijfsleven en zelfs gedichten gemaakt over paddenstoelen!
Vanuit Het Paddenstoelenhuis kunnen we ook een nog actievere rol vervullen in projecten binnen onze stad en streek, het onderwijs en de landbouw.
Zo kunnen we een bijdrage leveren aan onze omgeving.
En dat vinden we belangrijk!

Na bijna 20 jaar mag je natuurlijk best even achterom kijken en trots zijn op wat we samen allemaal bereikt hebben. Maar we kijken toch het liefst vooruit. Met nieuwe projecten, nieuwe producten, nieuwe ideeën. En natuurlijk met heel veel plezier.

 

IMG_0098      fonkeling (27)

Het Paddenstoelenhuis René van de Vorle      IMG_1520

Geplaatst in Algemeen nieuws

Trots op nominatie ‘Veelbelovend Ondernemer(s) van het jaar’

Het Business Gala Oss 2015 had een leuke verrassing voor ons in petto: We zijn met Het Paddenstoelenhuis genomineerd voor ‘Veelbelovend Ondernemer(s) 2015′. We zijn natuurlijk trots op de nominatie en heel blij met de waardering. Tijdens het Business Gala 2015 op 14 maart is de bekendmaking.image-4739498

Geplaatst in Algemeen nieuws

Lekker koken met onze Paddenstoelen

paddenstoelen'kaviaar'

Zoekt u nog een leuke kookworkshop in de omgeving van Oss? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In Het Paddenstoelenhuis organiseren wij thema-kookworkshops Paddenstoelen met heerlijke paddenstoelen van ons eigen bedrijf. Deelnemers plukken zelf de paddenstoelen die ze daarna onder leiding van onze chef-kok verwerken tot de heerlijkste gerechten. Gezellig, leerzaam en lekker. Interesse? Kijk op de website van Het Paddenstoelenhuis wanneer wij onze volgende kookworkshop organiseren. Ook leuk voor uw eigen gezelschap vanaf 10 personen.

Geplaatst in Activiteiten, culinair