Portobello gevuld met nootjes

portobello met pistachios en pretzels

Regelmatig ontvang ik berichten met een link naar lekkere en bijzondere paddenstoelenrecepten. Toen ik de ingrediëntenlijst van deze gevulde paddenstoelen las werd ik erg nieuwsgierig. Wie komt er op het idee om voor de vulling van een portobello ‘pretzels’ (je weet wel, die zoute krakelingen) te gebruiken..? Als u een liefhebber bent van noten en nootjes, zal deze gevulde portobello zeker bij u in de smaak vallen. De vulling bestaat namelijk voor een groot deel uit pistachenootjes. Maar we proefden zeker ook nog het knapperige van de pretzels

voor deze portobello gevuld met nootjes :

2 grote portobello’s, 1/2 kleine ui, gesnipperd, 40 gr ongezouten pistachenootjes,     grof gehakt, 2 el olijfolie, 25 gr pretzels (of zoute stokjes), in stukjes, 2 el zure room, 2 el verse peterselie, fijngehakt, 1/4 tl versgemalen zwarte peper, scheut tabasco (of andere pepersaus)

Oven voorverwarmen op 200°c. De portobello’s eventueel voorzichtig schoonwrijven en de stelen uit de hoeden breken. De olie verhitten, de stelen fijnhakken, en samen met de gesnipperde ui en gehakte nootjes een paar minuten bakken, tot ui en stelen zacht zijn.

Stelen, ui en nootjes een paar minuten zachtjes bakken

Van het vuur af mengen met de andere ingrediënten.        De hoeden royaal vullen en in een schaal of op bakpapier in de oven plaatsen. Het duurt ongeveer 20 minuten tot de hoeden gaar zijn en de vulling lekker knapperig.

Eet smakelijk!

Dit bericht was geplaatst in culinair. Bookmark de link.

Gesloten voor commentaar.